Adresseendring
Fyll ut mest mulig informasjon slik at vi enklest mulig kan finne deg og rette opp kontaktinformasjonen din.
Fyll inn opplysninger her
1000 tegn igjen

Drammens Ølets Venner
...Norges største ølforening, for Norges eldste bryggeri

D banner1a

Dokumenter til årsmøtet for 2017
den 8.mars 2018
      
Regnskap 2017

Årsberetning 2017

Protokoll fra årsmøtet for 2016

Lover for D.Ø.V.

Gildehallen 2018

ÅRETS PUB 2017

 

Drammens Ølets Venner samler ølentusiaster som mener det er viktig å ha et lokalt bryggeri tuftet på tradisjoner for godt håndverk og god kvalitet. Vi vil ha vårt eget bryggeri her i Drammen, - det er ingen selvfølge. Vi er Norges største venneforening for Norges eldste bryggeri med mer enn 43.000 medlemmer over store deler av landet!

D.Ø.V. består av flere underavdelinger for flere aktiviteter og interesseområder, som for eksempel:

  • Humlene
  • Den Gyldne Korks Orden
  • Den Drafnensiske Bayer Loge
  • Skydeselskabet Krut & Porcelain
  • Humlekoret
  • Bowlinglaget Kula
  • Rovfiskarlaget Duppen...

D.Ø.V. har flere Stamsteder rundt i landet. Her arrangeres gjerne faste ukentlige klubbkvelder med ulike aktiviteter som for eksempel Quiz og 'åpnerringprosjektet'.  ....og ikke minst gode venner i hyggelig lag med Det Gode Brygg fra Drammen, - til medlemsvennlige priser!

Drammens Ølets Venner ble stiftet i 1984, og dermed feiret foreningen 30-årsjubileum i 2014!

Formålet for Drammens Ølets Venner er den kultiverte nytelse og utbredelse av Det Gode Øl fra Drammen!

AassLogog

 

 Drammens Ølets Venner ble stiftet i 1984, da Aass Bryggeri feiret sitt 150 års jubileum. Det samme året mente prisdirektør Egil Bakke at det norske bryggerikartellet av 1935 var konkurranseregulerende, og dermed ulovlig. Kartellet ble derfor opphevet. Det betød at det ble konkurranse blant bryggeriene for første gang siden 1935. Etter 51 års samarbeid var det ingen konkurransetradisjon i bransjen.

pltzassPå grunn av reklameforbudet som trådte i kraft i 1974, ble konkurransen da “ below the line activities”, i stedet for tradisjonelle reklametiltak.

Disse aktivitetene er for eksempel rabatter, pengebidrag, husleiegarantier o.s.v.. Dette passet de største bryggeriene meget bra. Det ble rått parti, og lille Aass Bryggeri i Drammen trengte alle de venner i kunne få. Drammens- Ølets Venner ble derfor stiftet, som et ledd i Aass Bryggeris jubileumsfeiring. Det ble lagt ut protokoll i Gildehallen, og det foregikk en hektisk “venner blant venner” verving.

I 1987 hadde foreningen fått 3.000 medlemmer, fikk et eget styre og ble en frittstående lokalpatriotisk forening med bevarelsen av ølet fra Aass i Drammen som hovedmål. Drammens Ølets Venner hadde i jubileumsåret 2014 over 40.000 medlemmer.

Vår offisielle facebookside finnes her: https://www.facebook.com/drammenbeer  Drammens Ølets Venner har organisasjonsnummer 913490797

Drammens Ølets Venner er medlem av NORØL (Norske ølvenners landsforbund) og  EBCU (European Beer Consumers Union)

Aass for oss !

AassNatt

SFbBox by psd to wordpress