Adresseendring
Fyll ut mest mulig informasjon slik at vi enklest mulig kan finne deg og rette opp kontaktinformasjonen din.
Fyll inn opplysninger her
1000 tegn igjen

bayerLogen

Allerede i 1987, på sitt første møte, påla D.Ø.V.s styre seg selv den såkalte ”Bayerplikten”. Dette for å skape oppmerksomhet rundt, og interesse for, det mørke øl fra Aass Bryggeri. Viljen til å slå et slag for dette ølet, som både i Drammen og på landsbasis tapte marked, var sterkt tilstede.

 baykrusDa bryggeriet mistet troen på bayerølet, og i 1989 lanserte et lysebrunt øl som ble kalt Münchener som erstatning for dette, ble det fart i D.Ø.V.s kamp for å få bayer’n tilbake. Da både Aass Bock og Aass Juleøl ble stengt inne på statsmonopolet i 1990, ble ølvenner mektig irritert. Irritasjonen steg ytterligere da Aass Münchener ble tatt av programmet, - ja; venner av det mørke øl ble rett og slett forbannet.

Etter 5 år uten bayer vedtok D.Ø.V.s styre enstemmig å opprette en kampgruppe for det mørke øl, og stiftet i 1994kald pils Den Drafnensiske Bayer Loge. Allerede året etter var Bayer’n tilbake i hyllene, og også for første gang i skjenkestuenes kraner. Det var den 21. september 1995. Æren for dette må tildeles Bryggerimester Kjell Halvorsen, som aldri vaklet i troen på bayerølet og således oppfylte losjebrødrenes drømmer. Kjell Halvorsen ble kanonisert til helgen, og ble bayerlogens høye beskytter.

Den 21. september er derfor losjens helligdag, St. Kjells Dag.

Denne dagen feires med brodermåltid, opptak av ”søkende sjeler” (nye medlemmer) og utnevnelse av Bayersvenner og Bayermestre.

Den årlige Akevittvandringen finner sted på H.M. Kongens fødselsdag (eller nærmeste beleilige dag), og er viet akevitt-testing, brodermåltid og presentasjon av Bayersvennenes prøver.

etikbay1  bayer1  etikbay2

 Litt flaske- og etiketthistorie!

SFbBox by psd to wordpress