Saus til rakfisk!
En høst- og juletidsnytelse!
Kjøp inn:
- Rakfisken, helst villfisk fra Hardangervidda
- 1 pose majones, evt letttype
- 1 box rømme, evt letttype
- 1 kokt egg
- grønne urter, eks. persille og dill
- karve
- olje
- brunt sukker
- citron
- 1 grønt eple
- gelatin
Kjør benfrie rester fra rakfisken, tre toppede ss, sammen med majones, rømme, opphakket egg, grovhakket grønt, to ss brunt sukker, saften av ½ sitron og ei raus skivet skrellet eple i kjøkkenmaskin til en jevn saus.
Bløyt en gelatin i kaldt vann og rør denne ut i litt varmt vann og tilsett sausen under omrøring. La sausen stå i kjøleskapet til den fastner. Smør den raust utover lefsa, prøv kling det er så godt med den litt søte, legg et par gode remser rakfisk, rødløk og dill på lefsa og rull sammen. Legg disse i kjøleskapet et par timer eller i fryser ei lita stund. Anrettes som du vil men det er ganske pent å kutte rullene på skrå evt rette i en ende, sette de på tallerkenen pynte med litt saus, grønt, citronskive vridd og et par løkringer.
Drikk kjølig Julehvete eller Lys hvete til. Muligens en liten Lauritz til.
Gled deg.