Adresseendring
Fyll ut mest mulig informasjon slik at vi enklest mulig kan finne deg og rette opp kontaktinformasjonen din.
Fyll inn opplysninger her
1000 tegn igjen

Grunnkunnskap: Skjenking!

 

Om glass:

Bruk gjerne glass med tulipanform. Formen på glasset fanger aromaene lettere enn et glass med rette kanter, og stetten gjør at ølet holder temperaturen bedre. Fettrester i glasset hindrer at det bygger seg skum. Unngå derfor å bruke de samme glassene til melk eller å vaske dem i vann med fettrester.

Entusiaster har gjerne egne glass til ulike øltyper, i Belgia serveres for eksempel alltid øl i glass spesielt tilpasset øltypen. Det gode Bock-ølet fra Aass Bryggeri serveres aller helst fra glass med samme form som cognacglass!

Glass

Om skjenking

Formålet med riktig skjenking er å frigjøre smakstoffene i ølet og sikre en robust skumtopp som tar vare på aromaen i ølet mens du drikker. Begynn med å skjenke med glasset på skrå, ca 35 grader. Rett glasset gradvis opp mot slutten så du får en skumtopp på ølet.

Mange kvalitetsøl er ettergjæret på flaske og har ofte bunnfall. Det er ikke farlig å få med i glasset, men det gjør ølet skyet. Tradisjonelt serveres hveteøl med dette bunnfallet, mens det for mange andre ølsorter er mer opp til den enkelte. Om du ikke ønsker å få med bunnfallet lar du flaska stå oppreist i et par timer før du åpner den. Hell så forsiktig, og la den siste resten med bunnfall være igjen på flaska. Et typisk eksempel på dette er IPA, hvor det gjerne kan være igjen et par cm på flasken!

10006622 1408515329412426 1711386248 n

 

SFbBox by psd to wordpress