Adresseendring
Fyll ut mest mulig informasjon slik at vi enklest mulig kan finne deg og rette opp kontaktinformasjonen din.
Fyll inn opplysninger her
1000 tegn igjen

 

Norges største ølforening, - for Norges eldste Bryggeri!

Drammens Ølets Venner ble stiftet i 1984, da Aass Bryggeri feiret sitt 150 års jubileum. Det samme året mente prisdirektør Egil Bakke at det norske bryggerikartellet av 1935 var konkurranseregulerende, og dermed ulovlig. Kartellet ble derfor opphevet. Det betød at det ble konkurranse blant bryggeriene for første gang siden 1935. Etter 51 års samarbeid var det ingen konkurransetradisjon i bransjen. grain

P.g.a. reklameforbudet, som trådte i kraft i 1974, ble konkurransen da “ below the line activities”, i stedet for tradisjonelle reklametiltak. Disse aktivitetene er for eksempel rabatter, pengebidrag, husleiegarantier o.s.v.. Dette passet de største bryggeriene meget bra.

Det ble rått parti, og lille Aass Bryggeri i Drammen trengte alle de venner i kunne få. Drammens- Ølets Venner ble derfor stiftet, som et ledd i Aass Bryggeris jubileumsfeiring. Det ble lagt ut protokoll i Gildehallen, og det foregikk en hektisk “venner blant venner” verving.

I 1987 hadde foreningen fått 3.000 medlemmer, fikk et eget styre og ble en frittstående lokalpatriotisk forening med bevarelsen av ølet fra Aass i Drammen som hovedmål. Drammens Ølets Venner hadde i jubileumsåret 2014 over 40.000 medlemmer.

Vår offisielle facebookside finnes her: https://www.facebook.com/drammenbeer 
Drammens Ølets Venner har organisasjonsnummer 913490797

Drammens Ølets Venner er medlem av NORØL (Norske ølvenners landsforbund) og  EBCU (European Beer Consumers Union)

baykrus 

 

 

 

SFbBox by psd to wordpress