vart ol web

         Vårt Øl Ove spesial
                  

 

 

                              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vårt Øl nr.3

 Vårt Øl nr.1 2021

Grasrot


Åpnerringer

 

 

1. side IPD2. side IPD

Beermaker's Dinner 2020

Logo

Oppdatert 2020-03-09, SteWo

20200306 175451For 5. året på rad inviterte Gildehallen og Bryggerhuset til Beermaker's Dinner. 20200306 175537Dette begynner vel nå å være som en tradisjon å regne.

40 privilegerte, påmeldte hadde møtt frem for å overvære denne fantastiske kvelden og vi ble møtt av en feststemt bryggerimester, Gard Karlsnes som serverte oss en Session IPL fra Bryggerhuset til velkomst.  Vert ved Gildehallen og aftenes kokk, Anders Lien, lot oss få smake på en rik og kremet skalldyrsuppe med asparges før vi satte oss til et vakkert dekket bord.


Aftenes meny var:

 • Østers og agurk
  Sjøkreps og blomkålpuré
  - Bryggerhuset BRUT IPA #01
 • Ratatouille
  - Bryggerhuset Juicy Session NEIPA
 • Tortilla med svin og eple
  - Aass Pinta
 • Blå ost med tilbehør
  - Bryggerhuset Fiken & Daddel Dubbel20200306 235304

Pause

 • Lettrøkt kveite med jordskokkskum
  - Bryggerhuset Pinnekjøtt Røykbock
 • Perlehøne og morkler
  - Aass Vienna Lager
 • Masipankake
  - Aass Bock
 • Karamellpopkorn og lemon curd
  - Bryggerhuset BRUT IPA #02 – Blueberry


20200306 183309Du verden for oppvartning vi fikk. Både Anders og Gard underholdt med historier om hhv mat og øl og vi fikk godt innblikk i både vått og tørt. På tross av at vi talte 40 gjester gikk serveringen utrolig greit. Med seg på laget hadde Anders og Gard to dyktige vertinner, Ann Karin Ustad og Connie Hovland, som sprang bena av seg for oss og serverte de nydelige rettene og sørget for at vi alltid hadde noe i glassene.

Kvelden gikk fort, den ene spennede retten etter den andre kom på bordet fulgt av godt avstemt drikke. Som man kan se av menyen ovenfor, ble det ikke spart på noe. Klokken ble godt over midnatt før vi fant veien ut i natten.

 

Aass Bryggeri ønsker å beholde posisjonen på juleøl – lanserer nytt juleøl

Sist redigert: 2018-11-05 kl.19:43, SteWo

Disse dagene lanseres juleølene i butikker over hele Norge. I 2017 ble Aass Bryggeri sitt juleøl i butikkstyrke Norges mest solgte etter å ha vært nummer 2 noen år. Der ønsker Aass Bryggeri å bli værende. Nytt i 2018 er at Aass Bryggeri lanserer en ny juleølvariant for butikkene, i tillegg til juleølet som var Norges mest solgte i 2017.

Det er første gang på nesten 15 år at Aass lanserer et nytt juleøl for butikkene. Målet er denne gang å ta tilbake de gode terningkastene. Produktsjef Leif Eliassen forklarer:
"På 90 tallet, når Aass Bryggeri dominerte de høye terningkastene på juleøl, besto tester av 6-7 bryggerier og 10 ølsorter. I dag består en test av opp mot 100 ølsorter og konkurransen er mye skarpere. Hva som i testpanelets øyne er et godt juleøl har også endret seg. Det er de mer spesielle ølene som vinner tester i dag."

Det nye juleølet har fått navnet Bryggerimesterens juleøl og har vært jobbet med siden februar. Som navnet tilsier har Bryggerimesteren ved Aass, Rune Skuland, og leder for Pilotbryggeriet ved Aass, Gard Karlsnes, fått frie tøyler hva ingredienser angår. Det resulterte i et testbrygg som fikk tommel opp fra Drammens ølets venner i mai.

Bryggerimesteren støtte riktignok på noen utfordringer:
"Problemet var å skalere det opp til volumet som kreves i dagligvare. Blant annetinneholder brygget store mengder råvarer som ikke normalt benyttes så ofte ved bryggeriet. Det ligger derfor mye håndverk bak akkurat dette brygget."

Emballasjen er designet av drammensbyrået Deon og ølet kommer kun som en 0,33 boks. Selve ølet er et overgjæret, mørkt og fyldig juleøl tilsatt appelsin, vanilje og kanel.
"Det smaker sterkere enn 4,7 % vol. alkoholstyrke. Det pleier å være et godt tegn for et juleøl", avslutter Produktsjefen.

Bryggerimesterens juleol singelBryggerimesterens juleol 6pk

SFbBox by psd to wordpress